Samsun Model Fabrika Ülke Genelinde Destek Sağlıyor

Samsun Model Fabrika, Ülke Genelinde Firmalara Rehberlik Ediyor

Geçen yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan Samsun Model Fabrika, Türkiye genelinde 15 firmaya rehberlik sağlıyor. Ayrıca, Türkiye’nin İlk Uçak Gemisi Projesi’ne de destek verecek.

Eylül 2024’te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açılan Samsun Model Fabrika, Türkiye’deki 10 model fabrika arasında ‘en genç fabrika’ unvanına sahip. Şu anda birçok ilde faaliyet gösteren fabrika, İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından yürütülen Türkiye’nin İlk Uçak Gemisi Projesi’nde üretim sürecinin yalınlaşması ve israflardan arındırılması konularında yer alacak.

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) bağlı bir ticari işletme olarak faaliyet gösteren Samsun Model Fabrika Müdürü Onur Berberoğlu, model fabrika kavramının KOBİ’ler ve üretim firmalarının verimliliğini artırmayı hedefleyen bir proje olduğunu belirtti. Model fabrikaların koordinasyonunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üstlendiğini vurgulayan Berberoğlu, Samsun Model Fabrika’nın Türkiye genelindeki 10 model fabrikadan biri olduğunu ve 2024 yılında faaliyete geçtiğini açıkladı.

Berberoğlu, fabrikanın İstanbul Tersanesi Komutanlığı ile iş birliği yaparak Türkiye’nin ilk uçak gemisi projesinde yer alacağını da sözlerine ekledi. Model fabrikaların ürün satışının yasak olduğunu ancak eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunduklarını belirten Berberoğlu, fabrikanın pilli baharat değirmeni ürettiğini ve firmalara verimli üretim süreçlerini göstererek danışmanlık hizmetleri sunduklarını ifade etti.

Berberoğlu, firmaların yaptıkları iyileştirme projeleriyle aldıkları hizmet ücretini 1 günde çıkartabildiklerini ve model fabrikaların kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğunu dile getirdi. Firmaların KOSGEB, TÜBİTAK ve OKA gibi kurumların hibe desteklerinden faydalanabildiğini ve eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sürecinin 6 ay olduğunu belirtti.

Şu anda 15 firma ile çalıştıklarını ve süreçleri Öğren-Dönüş Projesi kapsamında yürüttüklerini aktaran Berberoğlu, firmaların talepleri doğrultusunda hizmetlerine devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Rekabet Kurumu onayladı: Trendyol Go resmen Uber’e geçiyor

Uber’in Türkiye’deki faaliyet alanı genişliyor. Rekabet Kurumu , şirketin yeni adımına onay verdi.

TÜİK açıkladı: Mart ayında ücretli çalışan sayısı 15,3 milyonu geçti

TÜİK açıkladı: Mart ayında ücretli çalışan sayısı 15,3 milyonu geçti

Almanya’daki Ford fabrikasında grev: Üretim durdu

Almanya’nın Köln kentinde 1930’dan bu yana üretim yapan ve 11 bin 500 kişinin çalıştığı Ford fabrikasında işçiler, greve başladı.

İşsizlik Sigortası Fonu 4 ayda 68,5 milyar lira büyüdü

İşsizlik Sigortası Fonu, bu yılın ilk dört ayında 68,5 milyar lira büyüyerek, 427 milyar 483 milyon liralık varlığa ulaştı. Söz konusu dönemde fonun toplam gelirleri 146 milyar 83 milyon lira olurken, giderleri ise 77 milyar 572 milyon lirayı buldu.

Türkiye’nin, ‘Büyük sessizliği’ mi yoksa ‘Büyük çaresizliği’ mi?

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri yakından takip edilen eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez, hayat pahalılığı karşısındaki tepkisizliği yazdı. Eğilmez, kendi adını taşıyan Web sitesinde “Büyük Sessizlik Kuramı” başlıklı yazısında …

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?