Karadeniz’de suyun yüzeyine petrol çıkıyordu. TPAO’nun ruhsat süresi uzatıldı

Doğu Karadeniz’in Petrol Potansiyeline Yönelik Yeni Adımlar Atıldı

Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden, Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarında su yüzeyinden alınan ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) gönderilen sızıntı numunelerinin analiz sonuçlarını 2023 yılının son günlerinde kamuoyu ile paylaşmıştı. Prof. Dr. Maden, yapılan analizler sonucunda, Doğu Karadeniz bölgesinde doğal kaynaklı petrol bulunduğunu belirlemişti ve bölgenin petrol ve hidrokarbon açısından oldukça şanslı olduğunu dile getirmişti.

TPAO’nun Karadeniz’deki Ruhsatları Uzatıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de toplam 1,3 milyon hektarlık alana sahip olan iki bölgede 2023 yılında sona eren petrol arama ruhsatlarının süresini Ağustos 2026’ya kadar uzatma izni aldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan iki ayrı ilan ile TPAO’nun, biri 693,517 hektar diğeri 631,531 hektar olmak üzere toplam 1,3 milyon hektarlık alanda petrol arama ruhsatı süresinin uzatılmasına yönelik başvurusu onaylandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), TPAO’nun söz konusu iki alandaki petrol arama ruhsatlarının 23 Ağustos 2023’te sona eren sürelerinin 23 Ağustos 2026’ya kadar uzatıldığını duyurdu.

Related Posts

Türkiye’nin, ‘Büyük sessizliği’ mi yoksa ‘Büyük çaresizliği’ mi?

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri yakından takip edilen eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez, hayat pahalılığı karşısındaki tepkisizliği yazdı. Eğilmez, kendi adını taşıyan Web sitesinde “Büyük Sessizlik Kuramı” başlıklı yazısında …

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir