Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! 100 gramında yalnızca 21 kalori var

Tere Besin Yoğunluğu Açısından Öne Çıkıyor

Sağlıklı sebzeler kategorisinde birinci olan tere, son analizlere göre besin yoğunluğu açısından en yüksek puanı almış durumda. Pestisit gibi zararlı maddelerin yaygın şekilde kullanılması, sağlıklı meyve ve sebzeler bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi oldukça önemli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sunulan Ulusal Beslenme Sağlık Programı (PNNS) önerileri doğrultusunda, doğru beslenme konusunda bilinçlenmek önemli. Bu doğrultuda William Paterson Üniversitesi’nden bilim insanları, 41’den fazla meyve ve sebzeyi detaylı bir şekilde analiz ederek dikkate değer veriler elde etti.

Yapılan analizlere göre, tere otu 100 üzerinden 100 alarak besin yoğunluğu açısından zirveye yerleşti.

Terenin Sağlığa Faydaları

Karaciğer ve akciğer sağlığı için faydalı olan tere, karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesine destek olurken sigaranın etkilerini azaltabilir.

C vitamini bakımından zengin olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sindirim sistemine destek olan tere, sindirimi kolaylaştırır ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde kanser riskini azaltabilen tere, mevcut tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

Yüksek demir içeriğiyle kansızlık sorununa iyi gelen tere, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle böbrek ve idrar yollarını temizler.

Emziren annelerde süt üretimini artırıcı etkisi bulunan tere, aynı zamanda stresi azaltarak uyku sorunlarına da iyi gelir.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.