Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförleri Hassasiyetle Görevlerini Yerine Getiriyor

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförü olarak görev yapan ekipler, cenaze sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını ön planda tutarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretindeler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 188 Cenaze Hizmetleri Birimi, hastane morglarından veya evlerden cenazeleri teslim alarak defin işlemlerinde aktif rol oynuyor.

Yıllardır bu görevi başarıyla yerine getiren cenaze aracı şoförü Ahmet Fidanoğlu, “Cenazenin her aşamasında görev alıyoruz. Birçok farklı cenazeye katıldık. Bazen insanlar yakınlarını defnetmekte zorlanabiliyorlar. Benim için sadece bir iş değil, bir görev olan bu işte elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Fidanoğlu ayrıca, cenazeleri taşırken duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Biz bu fani dünyanın ve yaşamın son şoförleri olarak ölenlere son görevimizi yaptıktan sonra onları öbür dünyaya uğurluyoruz.” dedi.

Bir diğer şoför Hüseyin Erdem de yaklaşık 8 yıldır cenaze aracı kullanarak bu hassas görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Özellikle adli vakalar, intiharlar ve çocuk ölümleri gibi durumlarda duygusal olarak zorlandıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.