Dilan Polat davasında yeni gelişme. Şikayetini geri çekti sebebini böyle açıkladı

Geçen yıl Banu Parlak’ın güzellik merkezi saldırıya uğramıştı ve Parlak, Engin ve Dilan Polat gibi kişilerden şikayetçi olmuştu.

Ancak, Parlak’ın Küçükçekmece Adliyesi’nde görülen davada şikayetini geri çektiği ortaya çıktı. Parlak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eski arkadaşı Dilan Polat ve ailesiyle yaşadığı zorlu süreçlerin ardından kendisine muhattab bularak sorunları paylaştıklarını belirtti.

Dolan ve Engin Polat’ın kızı Nilda Polat’ın, annesinin Parlak’ın saldırıya uğradığı gün çok ağladığını söylemesiyle, Parlak’ın dosyanın kapanmasına karar verdiği ortaya çıktı.

Banu Parlak avukatıyla yaptığı değerlendirme sonucunda, olayı doğrudan şahıslardan dinlemeleri gerektiğine karar verdiklerini ve sonunda Parlak’ın durumu net olarak izah edebilecek bir muhatap bulduğunu ifade etti.

Daha sonra, Dilan ve ailesinin böyle bir eylemde bulunmayacağına kanaat getirdiği için şikayetinden vazgeçtiğini dile getirdi.

Ancak, Parlak aynı zamanda Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ın şikayeti nedeniyle hiç içeride kalmadığını ve tutuklama kararının infaz edilmediğini belirtti.

İŞTE BANU PARLAK’IN O AÇIKLAMALARI

Yaşamış olduğum korkunç olay sonrasında eski arkadaşım Dilan Polat ve ailesi aynı dönemde zorlu süreçlerden geçmemiz sebebiyle görüşme sağlayamamıştık yakın süreçte aile ortamında bir araya geldik ve yaşadığımız zorlukları birbirimize anlattık Nilda’nın bana ‘Banu abla annem senin kurşunlandığın gün çok ağladı’ demesi üzerine dosya benim için kapanmıştır.Ben bu zamana kadar karşımda muhatap bulamıyordum, avukatım ile yapmış olduğumuz durum değerlendirmesi sonucu olayı direk şahısların kendisinden dinlememiz gerektiği kanısına vardık.

Avukatım sayesinde sonunda bana durumu net izah edebilecek bir muhatap buldum durumu detaylı olarak dinledim Dilan ve ailesinin böyle bir eylemde bulunmayacağına kanaat getirdim bu nedenle de kendileri hakkında şikayetten vazgeçtim umarım adalet yerini bulur. Şunu da belirtmek isterim Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat benim şikayetimden bir gün dahi içeride yatmadı benim dosyamda verilen tutuklama kararı hiç infaz edilmedi bu zamana kadar olan tutukluluk sebepleri mali dosyadır tutukluluklarının sebebi asla ben olmadım.”

DİLAN POLAT ADLİ TIP’A GETİRİLDİ

Dilan Polat, adli sürecin bir parçası olarak bugün Adli Tıp’a sevk edildi. Öncelikle bir hastanede detaylı bir muayeneden geçirilen Polat, son karar için Adli Tıp’ta değerlendiriliyor.

Marmara Cezaevi’nden özel bir araçla Adli Tıp’a getirilen Polat’ın, normalde hükümlülerin alındığı kapı yerine farklı bir kapıdan içeri alındığı ve daha küçük bir araç kullanıldığı belirtildi.

Polat’ın doğrudan kurul üyelerinin bulunduğu alana götürüldü ve bu süreçte dışarıdan kimsenin erişimine izin verilmediği aktarıldı.

Adli Tıp’ta yapılan detaylı muayene ve incelemelerin ardından Polat, yaklaşık olarak 1,5 saat sonra aynı araçla cezaevine geri götürüldü.

Dilan Polat’a ilişkin alınacak kararların merakla beklenmesiyle birlikte, raporun yaklaşık olarak 1 ay sonra çıkması bekleniyor.

Polat’ın cezaevinden çıkıp çıkmayacağı ise raporun tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx