Emeklinin banka promosyonuna ‘maaş’ ayarı


Zamlı maaşların ardından emekliler promosyon hesabı yapmaya başladı. Emekliler maas artışlarının ardından ‘bankalarda promosyonlar daha da artar mı?’ diye araştırmaya başladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniv. Öğretim Üyesi Tarkan Zengin konuyla ilgili merak edilenleri TRT Haber’e açıkladı.

Zengin, şunları söyledi: “Temmuz artışlarıyla birlikte özellikle bazı özel bankaların reklamlarını görüyoruz. Yaklaşık 18 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi gerçekleştirebileceklerini ifade ediyorlar.

Çok sayıda özel banka var. Bu bankalar da rekabet şartları içerisinde emeklilerin maaşlarının artmasıyla birlikte bankaya yatırılan paralar da artıyor. Bu nedenle promosyonlarda emeklilerimizin beklentileri var.

Özel bankalarımıza çağrı yapalım. 2024 yılı emekliler yılı. Hükümet çeşitli programları devreye koydu. Bankalarımızın karlılıkları yüksek oranda arttı. Onlar da emeği ile ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan emeklilerimize promosyonları artırmalı elini taşın altına koymalılar.

Emeklilerimizin maaşları birkaç gün öncesinden hesaplarına yatırılarak aynı zamanda ticari işlem de yürütüyorlar. Emeklilerimize yönelik promosyon miktarlarında cömert davranmalarını bekliyoruz.

PROMOSYON GÜNCELLEMESİ YAPACAKLAR DİKKAT

Promosyon 3 yıllık yapılıyor. Banka değişikliği yapmak istediklerinde bu değişikliği yaptıkları tarih önemli. Öncesinde diyelim ki üç yıllık sözleşme yapıldı. 1 yıldır promosyon alıyorlar. Yeni bankaya geçtiklerinde veya yeni bir güncelleme rakamı geldiğinde tekrar 3 yıllık süreç başlıyor.

Örneğin emekli 1 yıl önce promosyon anlaşması yapmış olsun, 6 bin TL almış olsun. Yeni banka 18 bin TL veriyor. 18 bin TL’den 4 bin TL düşüyor ve 14 bin TL alınıyor. Bu 14 bin TL üç yıllık süre için emeklimizin hesabına yatırılıyor.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir