Hatay’da Kuduz Vakasına Karşı Önlemler Alındı

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Kuduz Vakası: Sahipli Köpek Telef Oldu

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, bir fabrikada beslenen sahipli köpek ile sokak köpeği arasında yaşanan boğuşma sonucunda sahipli köpek kısa bir süre sonra kuduz nedeniyle hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde kuduz vakası tespit edilen köpekle ilgili olarak Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri duruma anında müdahale etti.

Özerli Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada yaşanan olayda sahipli köpek ile sokak köpeği arasında meydana gelen boğuşmanın ardından sahipli köpek 2 gün içinde telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köpekten alınan numuneyi Adana’ya göndererek yapılan testler sonucunda kuduz vakasının doğrulandığını belirledi. Bu tehlikeli durum üzerine bölge ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi ve gerekli tedbirler derhal alındı.

Özerli Mahalle Muhtarı Ali Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde sahipli köpek ile sokak köpeği arasında çıkan kuduz vakasıyla ilgili gerekli önlemler alındı. Köpekten alınan numune sonucunda kuduz tespit edildi. Şu an mahallemizde herhangi bir kuduz vakası görülmedi ve halkımızın endişelenmesine gerek yok. İlçe tarım müdürlüğümüz konuyla ilgili detaylı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızın sokak köpeklerine yaklaşmamasını ve dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz. Aynı zamanda tedbir amaçlı olarak bölgedeki diğer hayvanların aşılanmasına da devam ediyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ESMA KURAL – 3.Sayfa

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.