İsrail Ordusu El Ehli Hastanesi’ni Bombaladı: 100’den Fazla Hasta Vardı

İsrail Ordusu El Ehli Hastanesi’ni Bombaladı: 100’den Fazla Hasta Vardı

İsrail ordusu, tahliye uyarısına rağmen El Ehli Hastanesi’ni bombaladı. Binada Hamas komuta merkezi olduğunu iddia eden İsrail, saldırıda 100’den fazla kişinin tedavi gördüğü hastaneyi hedef aldı.

İsrail, Pazar sabahı erken saatlerde Gazze’de hizmet veren az sayıdaki sağlık tesislerinden biri olan El Ehli Hastanesi’ni vurdu. Hastanede, Hastane Müdürü Dr. Fadel Naim’e göre 100’den fazla hasta tedavi görüyordu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırı öncesinde bir yetkilinin telefonla hastaneyi uyararak binanın boşaltılmasını sağladığı belirtildi. Bunun sonucunda can kaybı yaşanmazken, Hamas idaresindeki Gazze Sağlık Bakanlığı, tahliye sırasında tıbbi bakım alamayan bir hastanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail ordusu, hastaneyi Hamas’ın komuta ve kontrol merkezi olarak kullandığını iddia ediyor ancak bu iddiaya dair herhangi bir kanıt sunulmadı. Saldırı sırasında ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerine hasar verildiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler’in uyarısından sonra gerçekleşen saldırı, Gazze’deki tıbbi malzeme ve ilaçların tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir döneme denk geldi. Gazze’deki hastaneler, savaşın başından beri sık sık hedef alınıyor.

Savaşın başından itibaren evlerini kaybeden on binlerce Filistinli, hastanelere sığınmış durumda. İsrail ordusu, son günlerde operasyon alanını genişleterek güneydeki Refah ve Han Yunus kentlerini boşaltmalarını istedi. Can kaybı binleri bulurken, savaşın başından beri hayatını kaybeden Filistinli sayısı 50 bini aştı.

Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.