‘Kıyı işgali’ eyleminde ortalık karıştı: Otel çalışanları hem halka hem polise saldırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi Platformu “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” eylemi 5. haftasında mavi bayraklı Torba sahilinde yapıldı.

İki kilometrelik sahilde sadece 100 metrelik bir yerin vatandaşın denize girmek için ayrıldığını belirten eylemciler, duruma tepki gösterdi.

TATİLCİLER DE EYLEME DESTEK VERDİ

Sahilde denizin içine kadar yerleştirilen şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler nedeniyle eylem sırasında sahilde yürümekte güçlük çeken eylemciler sık sık “Yasayı Uygula İşgali Kaldır”, Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” “Denizler Dereler Nehirler Sermaye Değiller”“ sloganları attı.

Otel ve restoranlarda bulunan bazı tatilciler de halkın yaptığı eyleme alkışlarla destek verdi.

GERGİNLİK KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Yürüyüş esnasında sahili tamamen kapatarak beach clup ve restoran yapan Torbanhan Otel yöneticileri ile personeli, eylemcilere “Buradan geçemezsiniz, burası bizim kira ödüyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Eylemciler de “Ödediğiniz kira değil ecrimisil cezası ve burası halkın yeri. Halkın yerini işgal etmişsiniz halka tepki gösteriyorsunuz” cevabını verince ortalık gerildi ve bazı otel yöneticileri ile personelleri, eylemcilere saldırdı.

POLİSİN BOĞAZINI SIKTILAR, BASINA SALDIRDILAR

Kavga esnasında otel çalışanları, eylemcilerin boğazını sıkıp yumruk attı. Öte yandan otel çalışanları olayı görüntüleyen basın mensuplarına da saldırıp kameralarını almaya çalıştı.

Yaşanan kavganın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Otel çalışanları, kavgaya müdahale eden bir polis memurunun da boğazını sıktı. 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen takviye ekipler kavgaya müdahale ederek olayları yatıştırdı.

“KIYILAR HALKIN OLANA KADAR EYLEMLER SÜRECEK”

Torbahan Otel’in önünden ayrılan eylemciler bu kez Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelinin sahiline gitti.

Platform adına burada açıklama yapan Nihat Koyuncu “Çevre Bakanı kıyılar halkındır, halka ait diyor. Gelsin burada halk denize girebiliyor mu, görsün. Bizim kimsenin işletmesi ile ilgili bir sorunumuz yok. Halka ait olan sahilleri terk etsinler kendi mekanlarında paralarını kazansınlar. Bodrum’da 5 hafta önce başlattığımız kıyı eylemleri, kıyılar halka açılana kadar devam edecek. Yeni asalara gerek yok kıyı kanunları mevcut yasalar uygulansın yeterli. Kıyılar halkındır, kiralanamaz satılamaz, devredilemez, anayasal hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx