Ordulu Balıkçılar Bu Sezonu Palamutla Değerlendirdi

Ordulu balıkçılar sezonun değerlendirmesini yaptı: “Palamut bereketli geçti”

ORDU – Ordu’da balıkçılar, palamut ve istavrit balıkları açısından verimli bir sezon geçirdiklerini belirterek, şimdi ise sezonu kapatma hazırlıklarına başladıklarını dile getirdiler.

1 Eylül 2024 tarihinde başlayan deniz avlanma sezonu, 15 Nisan 2025 tarihinde sona erecek. Karadeniz’de önemli bir yere sahip olan Türkiye’deki balıkçılar, bu sezon palamut ve istavrit balıklarının bol olduğunu ancak hamsinin yeterince fazla olmadığını kaydettiler.

Fatsa ilçesinde balıkçı ve kaptan olarak görev yapan Sami Yıldız, “Sezonun başında belirttiğimiz gibi palamut balığı bol miktarda oldu, fakat hamsi azdı. Bu nedenle istavrite yönelmek zorunda kaldık ve şanslıydık ki oran da güzel geçti. Şu an için sezonu sonlandırdık ve yeni sezona hazırlıklara başlayacağız. Bu süreçte ağların onarımını yapacak, teknenin bakımlarını gerçekleştireceğiz. Hamsi az olduğu için sezonu erken kapatma kararı aldık. Palamut avcılığı bu sene önceki yıllara kıyasla daha verimli geçti. Umarım gelecek sezon da iyi olur” dedi.

Balık sezonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkçı Ali Yeşil ve Serdar Kaygusuz da gelecek sezon için hazırlıklara başlayacaklarını ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET ALTAY – Yerel

Related Posts

Türkiye’nin, ‘Büyük sessizliği’ mi yoksa ‘Büyük çaresizliği’ mi?

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri yakından takip edilen eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez, hayat pahalılığı karşısındaki tepkisizliği yazdı. Eğilmez, kendi adını taşıyan Web sitesinde “Büyük Sessizlik Kuramı” başlıklı yazısında …

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir