Uzmanı uyardı: Siber vatan ciddi bir tehditle karşı karşıya, çevrim içi istismar halk sağlığı sorunudur

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda Dijital Ortamda Çocuk İstismarına Karşı Çözüm Arayışı Devam Ediyor

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda, dijital dünyada çocukların cinsel istismarını engellemenin ve çocukları korumanın yolları konuşulmaya devam ediyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Okcu ve Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç, çocukları dijital tehditlerden koruma konusunda sunum yaptılar. Prof. Dr. Okcu, çocukların çevrimiçi istismarının küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğine dikkat çekerek, “Siber dünya ciddi bir tehdit altında ve düzenlemeler yapılmazsa çocuklar savunmasız kalacak” dedi.

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Komisyonda Prof. Dr. Murat Okcu ve Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler.

Komisyonun açılış konuşmasında dijital devrimin düzenli olarak yönetilmesinin önemine vurgu yapan Komisyon Başkanı Aydoğdu’nun ardından Prof. Dr. Okcu tehdidin boyutlarını detaylı bir şekilde aktardı.

“Siber Dünya Tehdit Altında, Düzenlemeler Yapılmazsa Savunmasız Kalacak”

Çevrim içi istismarın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Okcu, şunları söyledi:

“Çocukları her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korumayı amaçlayan komisyonumuz, doğrudan dijital ve siber dünyaya odaklanmıştır. Eskiden cinsel istismar fotoğraf ve videolarla belgelenirdi ancak internetin yükselişi ile çevrim içi istismar vakaları hızla artmıştır. Bu durum, çocuk istismarının acil ve küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini göstermektedir. Siber dünya, çocuklar için büyük bir risk oluşturmakta ve düzenlemeler yapılmadığı takdirde çocuklar savunmasız kalacaktır.”

“Güvenli Bir Dijital Çevre Oluşturulmalıdır”

Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç da çocukları dijital dünyadaki tehlikelerden korumanın önemine değinerek önerilerini paylaştı:

“Dijital dünyanın çocuğun gelişimine katkıları olduğu gibi olumsuz etkileri de vardır. Özellikle erken çocukluk döneminde dijital teknolojilerin doğru ve yeterli kullanılmaması çocukların gelişimine zarar verebilir. Bu nedenle çocukların güvenli bir dijital çevrede bulunmaları ve bu ortamın oluşturulması gerekmektedir.”

Related Posts

Sinop’ta boğulma tehlikesi geçiren 20 yaşındaki gençten acı haber

Sinop’un Akliman Sahili’nde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişiden biri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Diplomasiyi güçlendirerek savaşın tekrarlanmasının önüne geçmeye çalışıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, diplomasiyi güçlendirerek savaş ve çatışmanın tekrarlanmasının önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

AB’den ABD’ye misilleme uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, tarifeler konusunda anlaşma olmaması halinde ABD’ye misilleme yapacaklarını açıkladı.

Aile içi şiddet ihbarına giden polislere ateş açıldı

Diyarbakır’da ihbara giden polislere ateş açıldı. Saldırgan gözaltına alındı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.