Çamaşır kapsüllerinin doğru şekilde kullanmasında gizli tuzak: Sonuçları ciddi olabilir !

Kapsüllerin yanlış kullanımı en kötü durumda çamaşır makinesine zarar verebilir , ancak bunlar aşırı durumlardır. Genellikle sonuçlar yetersiz yıkanmış veya durulanmamış çamaşırlardır. Tabii bu durum uzun vadede rahatsız edici olabilir. Genellikle cihazı suçlarız ancak bunun nedeni çok daha önemsiz olabilir ve kendimizden gelebilir.

Çamaşır kapsülü kullanmanın büyük hatası

Kapsülü çamaşır makinesine koymadan önce ambalajın üzerindeki bilgileri okumakta fayda var. Örneğin, birçok üretici yün, ipek veya ön yıkama için belirli kapsüllerin kullanılmasını önermemektedir. Ama hepsi bu değil. Sıranın da önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer çamaşırları önce tambura, sonra da kapsülü koyarsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Tam tersi yapılmalıdır. Kapsülün iyice erimesi ve tüm kıyafetlere ulaşabilmesi için öncelikle boş bir çamaşır makinesine koymanız gerekmektedir. Kıyafetleri daha sonra yüklersin.

Önerilen doza bakmak da iyi bir fikirdir. Elbette kapsüller bölünemez ancak bazen iki kapsül kullanmak gerekebilir. Her şey çamaşır miktarına, suyun sertliğine ve kirlilik derecesine bağlıdır.

Ayrıca yıkama kapsüllerini çocukların ve hayvanların erişemeyeceği, kuru ve serin bir yerde saklamayı unutmayın. Birçoğu cildi tahriş eder ve ciddi göz hasarına neden olabilir. Kullanırken dikkatli olun ve kullandıktan sonra ellerinizi iyice yıkayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx